Een website bestaat uit meer dan alleen tekst

Blogs, website

Een website is meer dan alleen de content, de inhoud. Eigenlijk heeft een website drie kanten. Samen vormen ze drie pijlers die zorgen voor een optimale zichtbaarheid voor je online bezoekers. Heel belangrijk dus dat die op elkaar aansluiten!


Drie pijlers

Voor een professionele website is het belangrijk als de drie pijlers op elkaar aansluiten. Niet alleen omdat ze dan voor je bezoeker als één geheel overkomen, ook Google wil goed snappen wie jij bent en wat je biedt. Dat noem je SEO (of Search Engine Optimalisation).

Laten we eens kijken uit welke drie pijlers een website bestaat.

De voorkant

De voorkant is de zichtbare kant: de vormgeving en de kleuren, je brand. Een goede voorkant komt overeen met de uitstraling van je bedrijf en oogt professioneel. Werk voor een vormgever of dtp’er.

De achterkant

  De achterkant is de niet-zichtbare kant en daarmee het werk van een webbouwer. Hij of zij maakt gebruik van alle functionaliteiten die je nodig hebt voor je website (technisch). Denk aan het behoud van snelheid van je website, doorklikbare links en SEO.

  De inhoud

   Dan de inhoud. Dat is de content. Die bestaat -meestal- voor het grootste deel bestaat uit tekst. Die tekst moet in woorden uitstralen waar jij als bedrijf voor staat. Waarom je bestaat en waarom je diensten daarbij passen. 

   Zelf schrijven? Ga in de schoenen van je klant staan

   De grootste valkuil bij de inhoud is een tekst die alleen maar vertelt wat je allemaal kan of wat het jou als ondernemer brengt. Tip: Ga in de schoenen van je klant staan, want die moet je enthousiast maken.

   Nog meer tips en tricks als je zelf je website wil schrijven?

   Lees dan hier mijn blog Teksten voor je website schrijven – 7 valkuilen.

   Deel dit artikel:
   Annet van der Graaf

   Annet van der Graaf

   Tekstschrijver

   Taal vind ik geweldig! Waar ik goed in ben is het schrijven van teksten in duidelijke en begrijpelijke taal. Over waar jij als ondernemer goed in bent, waarom jouw bedrijf bestaat en wat klanten daaraan hebben.

   Plaats een reactie

   Wil jij ook een duidelijk verhaal?

   Taalinnovatie

   Rhoon, omgeving Rotterdam

   06 108 309 07

   annet@taalinnovatie.nl

   KvK nummer: 72102373

   Btw nummer: NL001968367B74

   Nieuwsbrief

   Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief met taaltips en wetenswaardigheden.

   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.