Over Taalinnovatie

Taal Innovatie

Over Taalinnovatie

Taal Innovatie

Tekstschrijver
Annet van der Graaf

Taal vind ik geweldig! Het is een prachtig vervoermiddel om je emoties te laten zien: je vriendelijkheid, je openheid. Maar ook je ongerustheid, je boosheid, je verdriet.

“Door de juiste woordkeuze en formulering kun je iemands interesse wekken.”

Taal kan ook enthousiast maken. En dat is het eerste doel van veel (web)teksten. Daarnaast vraagt een tekst een duidelijke en krachtige inhoud zonder storende (spellings)fouten. Want een mooie website met een onduidelijke tekst is als een taart die je niet wil proeven. Ik zie soms prachtige websites voorbij komen met teksten waar de wensklant geen chocola van kan bakken. Laat staan dat ze klant worden. Zonde!

Ik kan erg genieten van een mooie vormgeving.

Taal zie ik ook een beetje als vormgeving: het zoeken naar de juiste formulering om een boodschap goed over de bühne te krijgen en bezoekers enthousiast te maken. Om een tekst te schrijven waar klanten een duidelijk beeld krijgen van een product of dienst en wat hen dat oplevert. Mijn opleiding tot Neerlandica en mijn jarenlange ervaring in het voortgezet onderwijs helpen mij om een verbinding te leggen tussen jouw verhaal en de (aspirant-) klant.

Naast lezen (dat is vast geen verrassing!) bezoek ik graag tentoonstellingen en evenementen die te maken hebben met vormgeving, zoals kunst, architectuur en mode. Daarnaast houd ik erg van tuinen, beplanting en tuinontwerp. En van escaperooms!

Onderwerpen en branches

Taal, vormgeving en duurzame en/of circulaire innovaties laten mijn hart sneller kloppen. Vooral innovaties die meer comfort bieden aan wonen en werken én rekening houden met het behoud van de aarde.

Ik houd van kennis en ben nieuwsgierig naar het nieuws dat gaat komen. Met Taalinnovatie mag ik nieuwsgierig zijn naar het waarom, naar de gedachte achter een bedrijf en innovatie. Ik wil eraan bijdragen om die duurzame innovatie een podium te geven.

Mijn specifieke branches en onderwerpen zijn dan ook de duurzame bouw- en technieksector. Maar ook andere onderwerpen die mij meer kennis gaan opleveren, motiveren mij om een tekst te schrijven die jouw bedrijf verder gaat helpen.

Referenties

Wat klanten zeggen

Leuke samenwerking met Tekstbureau Taal in Uitvoering mogen doen. Professioneel, probeert goed in te leven in de klant en het product. Ik heb een mooie basis mogen ontvangen waar ik veel aan heb!

Sil de Jonge

Company Vitality

Ik werk heel graag samen met Annet en ben keer op keer blij met haar werk. Ze denkt goed mee, levert het werk altijd op tijd aan en het is altijd boven verwachting. Zo worden de blogs en landingspagina’s die zij de laatste keer in opdracht van ons geschreven heeft heel goed bezocht en scoren de pagina’s goed in Google. Kortom; aanrader!

Vyella Kaptein

Online Jungle

Annet maakt vooraf een goede analyse van het doel wat je wilt bereiken met je teksten. Ze weet dan ook de aangeleverde teksten (die veelal uitsluitend voor jezelf vanuit je vakgebied herkenbaar zijn) te herschrijven zodat ze leesbaar worden voor elke lezer in de doelgroep die je wilt bereiken. Annet is zeer prettig in omgang en absoluut een aanrader als het gaat om jouw teksten helder, duidelijk en leesbaar te maken.

Rico in ’t Ven

Evikazia

Op een hele prettige wijze samengewerkt met Taal in Uitvoering om te komen tot een nieuwe website. Dit heeft tot een mooi eindresultaat geleid, waar ik heel blij mee ben.

Monique van de Graaf

Hart voor Arbeid

Omdat ik een nieuwe activiteit ging starten en daar een goed verhaal bij nodig had heb ik Taal in Uitvoering benaderd. Na de eerste kennismaking was er een goed gevoel om verder te gaan. Annet luistert goed en stelt de juiste vragen om een goed en duidelijk verhaal neer te zetten voor de juiste doelgroep voor op de website waarbij zij ook haar meedacht over de inrichting ervan. Het is prettig om met Annet samen te werken en kan haar zeker aanbevelen.

Aart van der Sluijs

XtremeFit

Professioneel en creatief. Doet altijd een stapje extra.

Albert de Graaf

Buro De Graaf

Annet heeft mij via Taal in uitvoering heel prettig en goed geholpen. Ze was oprecht betrokken en geïnteresseerd in wat voor mijn bedrijf van belang is. Op een natuurlijke manier verzamelde zij de informatie die zij nodig had om mijn hart in de tekst te kunnen leggen/laten. Zij beseft dat tekst iets persoonlijks moet blijven.

Else Walinga

Kom Dichterbij

Bouwend Nederland
Betonhuis
Bimregister
De Groot en Visser
Future builders
Verhuurt Beter
Duurzame Bouwkeet
Mitsubishi Electric
Quattro Expertise

Wil jij ook een duidelijk verhaal?

Taalinnovatie

Rhoon, omgeving Rotterdam

06 108 309 07

annet@taalinnovatie.nl

KvK nummer: 72102373

Btw nummer: NL001968367B74

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief met taaltips en wetenswaardigheden.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.